Een bus voor de school Liventourne

Liventourne is een middelbare school voor speciaal onderwijs in Waals Brabant. Zij vangen kinderen op met een matige of ernstige verstandelijke handicap. Voor vele jongeren betekent deze school hoop en zelf een thuis, want plaatsten zijn schaars in gelijkaardige scholen.

De school is opgericht door de vzw ‘Entre Eux et Nous’ met als grondgedachte de jongeren op 3 vlakken te ondersteunen: autonomie, socialiseren en communicatie.

Met Fight For Kids zullen we bijdrage aan 1 specifiek project binnen Ecole LiVentourne: de aankoop van een bus.

Dit is niet zo maar een gewone bus, want een speciale school heeft ook speciale vereisten voor het vervoer. Zo kunnen we de jongeren en de school helpen met een van hun vele behoeften.

 

www.liventourne.be/

Help de kinderen in de Democratische Republiek Congo!

Dit project van Unicef dat zet zich in voor de kinderen van de Democratische Republiek van Congo. Ze stelt basisverzorgingspakketten samen voor kinderen, maar focust zich ook op zwangere vrouwen. Het pakket bevat dan materiaal dat zij nodig hebben tijdens hun zwangerschap en bij de bevalling.

Immers, van het globale sterftecijfer bedraagt het overlijdenscijfer van kinderen onder de 5 jaar in RDC maar liefst 5%!

Hetzelfde bedrag dat Fight For Kids weet op te halen voor Unicef, zal GSK ook als sponsoring doneren. GSK doet dit immers al langer voor Unicef, waarbij het bedrijf zich ëngageerd om de opgehaalde bedragen (tot 25 000€) te verdubbelen. Dit maakt dan een totaal van 50 000€ om samen met Unicef te strijden tegen de kindersterfte in de Democratische Republiek van Congo.